Home Arhiva novosti 2010.g, Lov 24. siječnja 2010.g.

Lov 24. siječnja 2010.g.

Naponokon jedno pravo lijepo zimsko jutro. Prava idila za lov na divlje svinje. Snijega oko 5 cm, ma ne može biti bolje. Temperatura -5o C obećavajuća. Na lovačkoj kući brojimo se, nas 19, što domaćih, što gostiju. Dogovor oko lova, poslije toplog čaja. Lovnik naglašava šta će se loviti, kako i gdje. Posebna pažnja posvećuje se sigurnosti u lovu.

 

Napokon se krenulo. Nije dugo trajalo u 11. ribnjaku psi javljaju prve tragove i krene cirkus. Nakon relativno slabog uspjeha 10.01.2010. ovo je prilika za popravni ispit.

I krene jedan šus, za njim drugi, i tako do broja 30 u prvom pogonu. Našli smo ih, odmah je hajci lakše. Oko 11 završismo prvi dio i krenusno na drugi prigon. Čim smo pustili pse u Topole, divlje svinje krenuše na štand. I opet šus za šusom do ukupnog broja oko 60. Na kraju suma, 11 komada od toga 9 komada nazimčadi, jedna krmačka  i jedan vepar. Veselju nikad kraja, lovci sretni i zadovoljni, lovnik pogotovo, ma nema tko nije bio.

Iznošenje raznolike hrane i mir u lovištu dalo je svoje. Nikad ovako, niti ovoliko. Stari lovci ne pamte ovakav lov.

Po LGO točno koliko treba i šta treba, svi u čudu, 19 lovaca – 11 komada odstrel. Nitko nam nevjeruje svi misle da se šalimo. Još jedan pokazatelj da mlada ekipa dobro radi, u tri lova na divlje svinje – 13 komada i što je najbitnije velika sloga i prijateljstvo među lovcima, nitko od vatre ne ide do mraka, svi uživaju u društvu i druženju oko vatre.

 

Nadam se da će slike dokazati makar jedan dio raspoloženja. Po odavanju počasti odstreljenoj divljači, zahvaljivanju Sv. Hubertu održano je krštenje lovca Maria Glavatog - Malog Ruje. Druženje je uz lovačke priče nastavljeno do kasno u noć, kada nam je Mirko zasvirao za tajnika svoju pjesmu – Maco, maco, macice .....